• schoolbanner1
 • st2020
emeis

Οικοσελίδα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες και αγαπημένα μας παιδιά,

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για την περίοδο 11 Ιανουαρίου μέχρι 07 Φεβρουαρίου 2021 με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 , το σχολείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί εξ’ αποστάσεως.

Πιο κάτω σας δίνουμε κάποιες πληροφορίες και οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας και η καθεμιά από εσάς:

Τάξεις Δ΄, Ε΄, Στ΄

 • Τα ωρολόγια προγράμματα των τάξεων θα στέλνονται σε εβδομαδιαία βάση στα παιδιά, μέσω του viber community της κάθε τάξης, από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς.
 • Τα μαθήματα θα συνεχίσουν να διεξάγονται στην διαδικτυακή πλατφόρμα Teams . 
 • Τα μαθήματα αρχίζουν στις 8:00π.μ. ακριβώς και τελειώνουν στις 10:30π.μ.
 • Τα παιδιά των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄ πρέπει να έχουν έτοιμα τα βιβλία και τα τετράδιά τους και να συνδέονται καθημερινά στην πλατφόρμα Teams.
 • Συμπληρωματικό υλικό θα αναρτάται και στην ιστοσελίδα του σχολείου, την οποία τα παιδιά πρέπει να ελέγχουν.

Τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄:

 • Τα παιδιά των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄ θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα ασύγχρονης εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως γινόταν και κατά την περίοδο Μαρτίου – Μαΐου 2020.
 • Οι εκπαιδευτικοί θα αποστέλλουν εκπαιδευτικό υλικό και οδηγίες στους μαθητές και της μαθήτριες μέσω των γονιών τους, είτε χρησιμοποιώντας τις ομάδες Viber των τάξεων είτε αναρτώντας υλικό στην ιστοσελίδα του σχολείου.
 • Κατά διαστήματα θα γίνονται τηλεσυναντήσεις των τάξεων μεσω της πλατφόρμας Teams για σκοπούς κοινωνικοποίησης των παιδιών. 
 • Παρακαλούνται οι γονείς, όπως ελέγχουν τόσο την ιστοσελίδα του σχολείου όσο και τα μηνύματα που τους αποστέλλονται στο Viber από τους/τις εκπαιδευτικούς και όπως ενημερώνουν σχετικά τα παιδιά τους.
 • Προτρέπονται τα παιδιά να παρακολουθούν τα προγράμματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης που προβάλλονται από το ΡΙΚ2 καθημερινά από τις 8:30π.μ.μέχρι τις 10:00π.μ. και σε επανάληψη από τις 2:00μ.μ. μέχρι τις 3:30μ.μ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΠΑΝ (αρ. φακ. 7.1.02.18.5), απαγορεύεται η οποιαδήποτε οπτικογράφηση ή ηχογράφηση των εκπαιδευτικών κατά την υλοποίηση δράσεων σύγχρονης εξ'αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Ευχόμαστε σε όλους αισιοδοξία και δύναμη. Ελπίζουμε ότι διανύουμε το τελευταίο στάδιο της πανδημίας και ότι, με τις προσπάθειες όλων μας, θα γίνει κατορθωτό να επανέλθουμε στο αγαπημένο μας σχολείο.

banner ex apostaseos ekpaidefsi chrisimes symvoules odigoi

 Πιο κάτω παραθέτουμε πληροφορίες για την λειτουργία του σχολείου μας, όταν λήξουν τα έκτακτα μέτρα λόγω της πανδημιας:

Προσέλευση – Αποχώρηση – Απουσίες

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΥΠΠΑΝ και τον «Οδηγό για γονείς/κηδεμόνες για σωστή και ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα σχολεία»  οι γονείς/κηδεμόνες καθίστανται υπεύθυνοι για την θερμομέτρηση και τον καθημερινό έλεγχο τυχόν συμπτωμάτων των παιδιών πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι. Αν κάποιο παιδί παρουσιάσει έστω και ένα από τα συμπτώματα, πρέπει να παραμείνει υποχρεωτικά στο σπίτι. 

Οι καγκελόπορτες του σχολείου θα είναι κλειδωμένες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, εκτός από τις περιόδους προσέλευσης ή αποχώρησης των παιδιών. Τις εισόδους/ εξόδους του σχολείου θα επιβλέπουν εκπαιδευτικοί και το πρωί και το μεσημέρι.

Η προσέλευση των παιδιών στο σχολείο αρχίζει στις 7:30 και όχι νωρίτερα και ολοκληρώνεται στις 7:45π.μ.

Μπαίνοντας στο σχολείο τα παιδιά θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τάξεις τους, όπου θα τα περιμένουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα μαζί τους. Κατά την μετακίνησή τους προς την τάξη τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.

 Για να μην υπάρχει συνωστισμός τα  παιδιά θα μπαίνουν στον χώρο του σχολείου από διαφορετικά σημεία και από τα ίδια σημεία θα σχολάνουν το μεσημέρι, όπως φαίνεται πιο κάτω:

Τάξεις  Β΄,  Δ΄και Ε΄ Ανατολική είσοδος (μεγάλη καγκελόπορτα δίπλα στο χώρο στάθμευσης)
Τάξεις Α΄, Γ΄ και Στ΄ Δυτική είσοδος (κύρια είσοδος του σχολείου )

Όλα τα παιδιά θα σχολάνουν στη 1:05μ.μ. Παρακαλούμε όπως φροντίζετε για την έγκαιρη παραλαβή των παιδιών σας. 

Για περιπτώσεις απουσίας των παιδιών σας από το σχολείο ή αποχώρησής τους πριν τη λήξη των μαθημάτων, παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε από το έντυπο με θέμα «Απουσίες μαθητών» που θα βρείτε στον " Φάκελο επικοινωνίας σχολείου – οικογένεια" , ο οποίος δίνεται στα παιδιά την πρώτη μέρα του σχολείου.

Σύμφωνα με οδηγίες του ΥΠΠΑΝ: Κανένα παιδί δεν μπορεί να αποχωρήσει από το σχολείο χωρίς την εκ των προτέρων ενημέρωση της Διεύθυνσης ή να παραληφθεί από άλλο άτομο εκτός από αυτά που έχουν εξουσιοδοτηθεί γραπτώς από τους γονείς και κηδεμόνες. 

Επισκέψεις στον σχολικό χώρο:

Απαγορεύεται αυστηρά σε γονείς ή άλλους επισκέπτες να εισέρχονται στο χώρο του σχολείου. Θα αφήνετε ή θα παραλαμβάνετε τα παιδιά σας από το πεζοδρόμιο έξω από τις καγκελόπορτες. Αν χρειάζεται να επικοινωνήσετε με το σχολείο τηλεφωνήστε στη Γραμματεία για να διευθετήσετε τηλεφωνική επικοινωνία με τον/ την εκπαιδευτικό του παιδιού σας ή τη Διευθύντρια ή στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..       

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ – smartwatch : Απαγορεύεται η μεταφορά και χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές, στο χώρο του σχολείου. Απαγορεύεται επίσης η μεταφορά και χρήση smartwatch, έστω και αν έχει αφαιρεθεί από αυτά η τηλεφωνική κάρτα.

Φωτογράφιση / βιντεογράφηση μαθητών και μαθητριών: Εάν κατά τη φετινή σχολική χρονιά πραγματοποιηθούν σχολικοί εορτασμοί θα επιτρέπεται να φωτογραφίζετε/βιντεογραφείτε τα παιδιά σας. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν επιτρέπεται να αναρτάτε σε κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες/βίντεο στα οποία φαίνονται άλλα παιδιά του σχολείου, χωρίς την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

Σχολική τσάντα: Παρακαλείστε όπως ελέγχετε καθημερινά την σχολική τους τσάντα και την κασετίνα ώστε να φέρνουν στο σχολείο τα βιβλία των μαθημάτων της ημέρας, τα τετράδια τους και ό,τι άλλο χρειάζονται. Απαγορεύεται να δανείζονται μολύβια, σβηστήρια κτλ από άλλους. Συστήνεται τα παιδιά να έχουν μαζί τους αντισηπτικά και χαρτομάντιλα.

Άρρωστο παιδί στο σπίτι ή στο σχολείο

Σε περίπτωση που μαθητής/μαθήτρια παρουσιάσει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, αυτός/ή θα πρέπει να παραμείνει κατ’ οίκον και οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να ενημερώσουν τηλεφωνικώς το σχολείο και να επικοινωνήσουν με τον/την προσωπικό/ή γιατρό ή τον/την παιδίατρό τους.

Αν το παιδί σας παρουσιάσει συμπτώματα κατά την διάρκεια παραμονής του στο σχολείο θα απομονωθεί σε χώρο που έχει ετοιμάσει το σχολείο, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα λάβετε τηλεφώνημα για να το παραλάβετε.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Κώδικας συμπεριφοράς στο σχολείο:

Όσοι βρίσκονται στο σχολείο πρέπει να ακολουθούν τους πιο κάτω κανόνες:

 • Να τηρούν αυστηρά την απόσταση των 2 μέτρων.
 • Να πλένουν συχνά τα χέρια με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
 • Να κάνουν χρήση του αλκοολούχου διαλύματος που βρίσκεται στο σχολείο.
 • Να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.
 • Σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος, να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο, το οποίο θα πετούν αμέσως στον κάδο απορριμμάτων.
 • Να μην χρησιμοποιούν αντικείμενα όπως μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους και άλλα προσωπικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από άλλους.
 • Να μην χρησιμοποιούν θρανία άλλων παιδιών. Κάθε παιδί θα έχει το δικό του θρανίο.
 • Να αποφεύγουν το άγγιγμα επιφανειών αν δεν υπάρχει λόγος.
 • Να αποφεύγουν τους εναγκαλισμούς και τη χειραψία.

Διαλείμματα:

Τα παιδιά κάθε τάξης θα βγαίνουν διάλειμμα σε διαφορετικό χώρο, με τους δασκάλους τους.  Κατά τα διαλείμματα οι εκπαιδευτικοί θα προβαίνουν σε συνεχή επιτήρηση για διασφάλιση της ενδεικνυόμενης απόστασης ασφαλείας ανάμεσα στους/στις μαθητές/ μαθήτριες και για έλεγχο τήρησης των κανόνων υγιεινής στις τουαλέτες. Έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στις σκάλες. Κατά την είσοδο των παιδιών στην τάξη μετά το διάλειμμα τα παιδιά θα καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

Η Διευθύντρια και το Προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Τερσεφάνου είναι πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε αφορά τα παιδιά σας.   Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία σας!!!

Από το σχολείο


  

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Όλο το υλικό που θα αναρτηθεί, θα είναι εμπεδωτικό και θα αφορά ύλη που έχει ήδη διδαχθεί στους μαθητές.


Α τάξη


Β τάξη


Γ τάξη


Δ τάξη


Ε τάξη


Στ τάξη


Δημιουργική Απασχόληση

Ειδική Εκπαίδευση


ΛογοθεραπείαΑγαπητοί γονείς, κηδεμόνες,
Στον πιο πάνω πίνακα θα βρείτε υλικό για την εξ' αποστάσεως μάθηση των παιδιών σας (μετά και την επικοινωνία των υπεύθυνων δασκάλων μαζί σας), καθώς και προτεινόμενες δημιουργικές δραστηριότητες.

Επίσης προτείνονται τα πιο κάτω  εκπαιδευτικά τηλεοπτικά προγράμματα:

Κανάλι /Πρόγραμμα

Ώρες προβολής

Πού απευθύνεται

ΡΙΚ-2

«Μένω σπίτι και μαθαίνω από την τηλεόραση»

Καθημερινά

8:30 – 10:00 / (επανάληψη 14:00 - 15:30)

Παιδιά Προδημοτικής,

Α΄ , Β' και Γ' Τάξη Δημοτικού


banner elearning